26 Mar De første navne til GrimFest 2019

Så er tiden endelig kommet. Tiden, hvor vi hos GrimFest kan offentliggøre de første navne – og nøj, hvor vi har glædet os. GrimFest bliver i år en tredagsfestival, hvilket betyder, at vi får plads til endnu flere fede kunstnere og andre acts.  Vi er nu klar med de første 10. Velbekomme!

 

GRIM19_Abdullah_S_Web2

Picture 1 of 10

ABDULLAH S

Selvom holdet bag Abdullah S er pæredansk, er deres lyd alt andet end traditionel dansk lyd. En skøn mikstur af funk, soul, r&b, jazz og blues med referencer til punk, psykedelic og det elektroniske Detroit-miljø skaber fundamentet for gruppens lyd. Gruppen består desuden af medlemmer fra Eaggerstunn, Malk De Kojn og supergruppen Booty Cologne. Funk, det bliver fedt!

 

BITE THE BULLET

Hvad ville der ske, hvis Jack White tog stoffer med Daft Punk og inviterede Tame Impala med på en streg? Så ville det måske lyde lidt ala danske Bite The Bullet. Den hippierockende trio blander psykedelia med en rå rocklyd. I Tyskland og Spanien har de allerede fået øjne op for det patronbiddende band fra Danmark. Nu er tiden kommet til GrimFest. Er I klar?

 

DØR NR. 13

Oprørsk. Uregerligt. Intenst. DØR NR. 13 er deres egen herre. Bandet leverer altid høj-intense liveshows og følger ikke andres normer.

Samtidigt indeholder deres tekster en ekstrem dybde og fortæller en historie, der får lytteren til at undre sig. GAFFA forudser, at de bliver store i år, og vi er helt enige. Derfor kan I opleve DØR NR. 13 på GrimFest.

 

FRIBYTTERDRØMME

Håbet for dansk psykedelisk rock er uden tvivl sekstetten Fribytterdrømme. Med Lau I.V. Pedersenved roret tryllebinder Fribytterdrømme deres publikum med deres intensitet og ægthed, og pakker dem ind i et psykedelisk drømmetæppe. Ja, det er ikke for sjovt, at de hedder FribytterDRØMME.

 

KLAUS HANDSOME & GADENS LØSE FUGLE

Rygtet siger, at Klaus Handsome var grunden til, at Peter Sommer begyndte at spille guitar. Nu er legenden og troubadouren gået sammen med fire af medlemmerne fra Saybia, og dannet Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle (En slet skjult reference til Gasolins sang ”Hva’ gør vi nu – lille du”). Det er dansksproget lyrik, der med sit folkelige udtryk tager udgangspunkt i Klaus Handsomes altomfavnende sind. Førstesinglen fra orkesteret er lige på trapperne.

 

PETER SOMMER OG TIGGERNE

Sidste år udgav Peter Sommer det anmelderroste album ”Elskede at Drømme, Drømmer om at Elske”, der for alvor forslog ham som en af Danmarks absolut stærkeste sangskrivere. Sammen med sit band Tiggerne slår Peter Sommer vejen forbi GrimFest 2019, og forkæler os alle med henrivende tekster og skønt nærvær.

 

RAVI KUMA

Er du klar til hårdtslående elektronisk rap? Med tunge beats, catchy hooklines og progressive, grænsesøgende tekster er duoen Ravi Kuma klar til at sparke gang i festen til dette års GrimFest. Forbered dig på et energisk liveshow, hvor Ravi Kuma sætter et uforglemmeligt aftryk på sit publikum med tekster som ”Fuck this shits, I’m gonna be a princess”, ”I only make out with myself og ”Staring at my dick”.

 

SHERPA

I 2017 vandt de DRs KarriereKanonen. Samme år valgte det engelske musikmagasin Clash Magazine deres debutsingle ”Fornever” som Track of the Week. Sherpa skaber dramatisk og melankolsk popmusik, der rammer én lige i hjertekulen. Vi ser frem til bliver bjergtaget af Sherpa til sommer.

 

SPEAKER BITE ME

Intet mindre end 11 år skulle der gå, før vi hørte fra Speaker Bite Me igen – og det var hele ventetiden værd. Støjrockbandet har, siden de udgav albummet ”Future Plans” i efteråret 2018, blæst musikbranchen bagover med seksstjernede anmeldelser og mesterlig kompromisløs tilgang til rockmusikken.

 

YOU WORK FOR ME NOW

De er blevet kaldt ”den bedst bevarede hemmelighed i den danske indieverden”. Men efter GrimFest 2019 er de ikke så hemmelige mere. Et lyrisk univers fyldt med aforismer, der understreger en iboende tro på, at der er mere betydning i det, der ikke giver dig til kende med det samme. Dertil omfanges det lyriske af velskabte melodier og dragende vokal, der gør You Work For Me Now til en skjult perle.