8 NYE NAVNE TIL GRIMFEST 2019

02 Apr 8 NYE NAVNE TIL GRIMFEST 2019

Vi er klar med næste omgang af navne til dette års festival – og vi glæder os mere og mere til, at det bliver den første weekend i august!

De nye navne på plakaten er:

BOGFINKEVEJ

Små fire kilometer fra GrimFest ligger Bogfinkevej. Her er tre af Aarhus’ stolte sønner vokset op, og med deres legende rap-harmonier har gutterne i Bogfinkevej efterhånden slået sig fast som bandet, der bliver ved med at levere skarpe tekster, uformel hygge og en god portion folkelighed.

Bogfinkevejs univers af catchy melodier, svedige beats og tekster med dybde og kant udfoldes i den grad og sætter endnu en gang en stor fed streg under de tre århusianeres musikalske alsidighed.

FARVEBLIND

Da Anders Breinholt spøgende spurgte ud i salen til GAFFA-Prisen 2019, hvilken festival der ville være de første til at booke Farveblind, kunne vi næsten ikke sidde stille – vi havde nemlig allerede booket dem to uger forinden. Og det har vi af den simple grund, at Farveblind er energisk og hårdtslående elektronisk musik, der giver intense live-oplevelser, der for evigt printer sig ind på nethinden. Dén oplevelse vil vi gerne give vores GrimFest-gæster – derfor Farveblind.

MONTI

Vi er ellers ikke de store tilhængere af reruns, men når så meget talent står på vippen til det helt store gennembrud, bliver vi nødt til at give det sidste et lille skub i den rigtige retning. MONTI er vokset op af den aarhusianske muld og skyder mod himmelhvælvingen med raketfart. Det er engelsksproget rapmusik med vedkommende tekster leveret af et band, der live omfavner publikum med baspumpende og sveddryppende nærvær.

SJAKKET

Med et energiniveau som en Puch maxi på flybenzin, kører de to frontmænd ‘Pøblen’ og ‘Knokkelmanden’ det syv mand store liveorkester ‘Sjakket’ ind i den jyske solnedgang. Fra det nordligste Nordjylland tager tekstuniverset udgangspunkt i overdramatisering af provinslivet, romantisering af småbysmentaliteten og knytter det til universitetsbyen- og studietiden i Aarhus. I en herlig blanding af akademisk tomsnak og landlig kaffeidyl henter musikken inspiration fra balkan, cumbia, dancehall og klassisk boom-bap hiphop.

THE ENTREPRENEURS

The Entrepreneurs er støjrock, når det er bedst. Bandet udgav deres debutalbum ”Noise & Romance” i februar, som blev rost af anmelderne. De leverer eksperimentelle og æstetisk stærke variationer over nogle af rockens mest toneangivende subgenrer som punk, grunge og post-rock.

De har hurtigt etableret sig som et mesterligt live-band, der forfører publikum med en latent dyster og uhyre dynamisk facon. Det er legesygt, larmende og indebrændt.

THE WILLIAM BLAKES

De er tilbage! The William Blakes, der debuterede tilbage i 2008, har ikke givet lyd fra sig siden 2014. Nu er de tilbage med ny musik og klar til at vælte GrimFest. Bandet breder sig over genre som pop, fusion, jazz og art rock. Musik er for bandet en radikal, fri og spirituel handling. Noget der også kommer til udtryk, når de spiller live. Til sommer kan de opleves for første gang nogensinde på GrimFest.

THØGER DIXGAARD

”Kunst er en hemmelighed iblandt venner” – sådan lyder Aarhus-drengen Thøger Dixgaards musikalske motto. Han startede sin karriere i Flødeklinikken, og har siden været en del af det musik-kollektivet Hukaos sammen med blandt andre Karl William. Dixgaard skriver vedkommende og dansksproget popmusik krydret med groovy R’n’B vibes.  Thøger Dixgaard kom på alles læber sidste år, da han deltog i det populære TV2-program Toppen af poppen.

XENOBLIGHT

Release the beast! Forbered dig på at blive omringet af en intens og knusende atmosfære, når Xenoblight træder ind på scenen. Xenoblight er ekstrem metal fra Silkeborg med et apatisk og melankolsk lyrisk univers. Selvom bandet er relativt nyt, så er de nu klar til at løslade deres musik til verden og bringe den kæbeknusende lyd til GrimFest.  Metalbandet vandt Wacken Metal Battle 2018 i Danmark, som sendte bandet til finalerne ved Wacken Open Air 2018, hvor de tog 4. pladsen hjem.