Von Dü
lørdag kl. 21:00 (Skov Scene)

Von Dü er et dansk ska/reggae-band, der opstod i foråret 2007. De spillede på Roskilde Festival 2009. Deres debut album 'Tak til de gamle' blev udgivet den 29. april, 2010.

Bandet opstod i miljøet omkring den danske ska scene, og er i deres kompositionsstil også præget meget af samme tilgang til sin grundgenre som mange danske ska bands benyttede i begyndelsen af 2000-tallet. Von Dü spiller grundlæggende reggae præget af en del dancehall breaks, og har i forskellige sange også elementer af ska, hip hop, funk og disko.

Von Dü's tekster har været genstand for en del debat. Op til bandets anden koncert blev de fulgt af et filmhold og da resultatet af dette blev lagt på YouTube blev bandets tekster/musik udsat for livlig debat på reggae/dancehall forummet dancehall.dk. Også i forbindelse med Von Dü's pladedebut blev teksterne omdrejningspunkt for DR Kulturs[1] og DR P1s dækning af udgivelsen. Von Dü's lyrik behandler mange forskellig emner fra de mere alvorlige om bande-krig og incest til de noget lettere om glæden ved det kolde bord og tomme lommer. Disse emner bliver dog ofte behandlet temmelig satirisk og med underforstået ironi, hvilket har givet anledning til bl.a. førnævnte fokusering, men er dermed også blevet et særkende for bandet.

LINE-UP

GrimFest Playlist

Listen Now!

Read More
Analogik
Blondage
CHOIR OF YOUNG BELIEVERS
De Danske Hyrder
Dør Nr. 13
Farveblind
Go Go Berlin
Humør Ekspressen
Hush Forever
Jærv
John Hassall & The April Rainers
Jonah Blacksmith
Mzungu Kichaa
Noréll
Pattesutter
Robudo
Ryan
The Chairman
The Franklin Electric (CAN)
The Vice
Von Dü
VORES ALLESAMMENS
Zookeepers